Megoldódhat az ipari parki bejárás
2018-09-14

2018-09-05 - Vezér Mihály polgármester kérésére ideiglenes átjáró biztosításának lehetőségét vizsgálja a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a százhalombattai ipari park felé.

 

 

2018-09-05 - Vezér Mihály polgármester kérésére ideiglenes átjáró biztosításának lehetőségét vizsgálja a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a százhalombattai ipari park felé.

A beruházó augusztus végén zárta le az Iparos úti vasúti átjárót, amelyet a vasútfejlesztési projekt részeként átépítenek. Elvileg ennek elkészültéig – 2020-ig - csak a 6-os út felől lehet megközelíteni az ipari parkot, amely a gyalogosan vagy kerékpárral bejáró munkavállalók számára nagy kerülőt jelent és nem is biztonságos.

Vezér Mihály polgármester arról tájékoztatott, hogy jelenleg választ vár arra, biztonsági szempontból megfelelő-e a gyalogos, illetve kerékpáros közlekedésre hogy a SZÁKOM Kft. által működtetett Hulladékudvarnál található átjáró. Pozitív válasz esetén az önkormányzat gondoskodik az érintett útszakasz kivilágításáról és az ideiglenes átjárót alkalmassá teszi a gyalogos közlekedésre.

A városvezető ugyanakkor egyeztetést kezdeményezett a Batta Tudományos és Technológiai Parkban működő munkáltatókkal, hogy összefogással keressenek megoldást a munkahelyükre gyalogosan vagy kerékpárral közlekedő városlakók számára. Arról is szeretne információt, hogy pontosan hány dolgozót érint a lezárás, és milyen munkarendben járnak be a parkba. Az adatok ismeretében javasolni fogja a munkáltatóknak, hogy közös teherviselés mellett induljanak a munkarendhez igazított autóbuszjáratok.

Ezzel egy időben levélben kérte a NIF Zrt. projektvezetőjét, hogy eltekintve az ideiglenes megoldásoktól, a vasútfejlesztés során építeni tervezett aluljárót mielőbb nyissák meg az Ipari Park felé, ezáltal is biztosítva a százhalombattai lakosság számára a munka- és lakóhelyük közötti könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb közlekedést.

Az egyeztetések eredményéről további tájékoztatást ígért.

 

© SZÁKOM Kft. 2013 | Impresszum