Rólunk
2014-06-30

 

Az ipari park kialakítása
 
A Batta Ipari Park (BIP) kis-, közepes és nagy befektetők számára azonos feltételek mellett biztosítja a "zöld mezős" letelepedés lehetőségét és a működés kulturált környezetét. A BIP betelepítésének koncepcióját rugalmasan, olyan megfontolások alapján alakítottuk ki, hogy a különféle hely- és közműellátási igényű befektetők igényeit egyaránt ki tudjuk elégíteni.
 
A BIP jelenleg két övezetre oszlik, az egybefüggő nagybefektetői területre (GIP-2), és a többi, változó nagyságú parcellákra (HKSZ-2) osztott területre. A terület ipari övezet, területére a városi településrendezési tervben meghatározott előírások érvényesek.
 
2008 végére az ipari parki ingatlanok gyakorlatilag 100%-a gazdára talált. A nagy befektetők számára fenntartott egybefüggő területen (kb. 30 hektár) két vállalkozás telepedett le, egy autóalkatrész gyártó és egy logisztikai cég. A többi területen kisebb és közepes méretű parcellák találhatók (3 000-15 000 m2), melyeken 40 cég települt le. Profiljuk változatos, többek közt a nyomdaipar, villamos ipar, a festék-, fém- és faipari kereskedelem, környezetvédelmi, asztalosipari, építőipari tevékenység képviselői. A 2007 októberében átadott Batta-Intech Vállalkozói- és Szolgáltató Központban 12 cég bérel irodát és műhelyt. A vállalkozói központba települt cégek között olyanok is vannak, melyek az ipari park cégeinek, és a város egyéb egységeinek is nyújtanak szolgáltatást (számítástechnika, könyvelés, jogi képviselet).
 
2012. év elején átadásra került a BIP Északi irányú bővítési területe, ahol 9,4 hektár összközműves ipari terület áll - 1.000 m2-től 4 hektárig - korszerű ipari területet kereső kis- és közepes befektetők részére. 2014-től erre a területre is megkezdődött a betelepülés
 
A BIP Déli irányú bővítési területén mintegy 60 hektáros területet ajánlunk elsősorban nagybefektetők részére, ahol a közművesítést a befektetők igényei szerint alakítjuk ki.
 

 

 

© SZÁKOM Kft. 2013 | Impresszum